top of page

Mijn verhaal

Hallo ! Ik ben Fabienne Custers. Dat ik een meer dan gezonde interesse had voor voeding werd al vroeg duidelijk. Het volgen van een opleiding tot chef - kok was dan ook geen moeilijke beslissing. Na mijn opleiding deed ik ervaring op in een aantal toprestaurants.
Gaandeweg ontdekte ik dat er meer was dan de klassieke westerse keuken en ik besloot om tijdje naar Azië, Nieuw-Zeeland en Australië te trekken en op culinaire ontdekkingsreis te gaan. Daar raakte ik helemaal in de ban van de Fusion en gezonde Oosterse keuken.
Deze passie is nooit meer overgegaan!
Eenmaal terug in eigen land combineerde ik mijn klassieke scholing met de ervaring die ik in het verre Oosten had opgepikt. De afgelopen 20 jaar heb ik als privé chef aan huis (Home Cooking) met klanten gedeeld. Mijn culinaire kennis breng ik intussen al meer dan 25 jaar als docent op de Hasseltse Hotelschool. Met aandacht voor gezonde en pure ingrediënten doceer ik diverse specialisaties.
 
Vandaag worden we geconfronteerd met een ongelooflijke massa aan informatie en communicatie over voeding en gezondheid. Geen gluten, wel gluten, geen  koolhydraten, wel koolhydraten, geen vetten, wel vetten, geen vlees, wel vlees, … De meningen zijn vaak zeer uiteenlopend en spreken elkaar zelfs tegen. Het is dan ook bijzonder moeilijk om vandaag nog te weten wat wel en niet goed is voor je lichaam.

Fabienne-163.jpg
Fabienne-151.jpg

Tijdens mijn 4-jarige opleiding tot orthomoleculaire voedings- en gezondheidsconsulente leerde ik nog maar eens dat voeding en gezondheid onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar dat het ook uitermate belangrijk is om zorg te dragen voor lichaam en geest.

 

Met een holistische aanpak, waarbij we er van uitgaan dat alles met elkaar samenhangt, bekijken wij samen het geheel van je welzijn.
Ik wil graag met jou op zoek gaan naar goede en gezonde eet- en leefgewoontes, die je lichaam in balans brengen, én die vooral haalbaar zijn voor jou.


Tot snel ?

Schermafbeelding 2021-07-14 om 00.23.25.png

Ginkgo Biloba

2.png

De Ginkgo Biloba of Japanse notenboom is een boom afkomstig uit China en draagt een prachtig verhaal. De plant wordt immers gezien als een levend fossiel dat miljoenen jaren oud is. Het is geen naald- of loofboom, maar het is de enige overgebleven soort van een aparte boomfamilie, met een geheel unieke bladvorm.


De Ginkgo Biloba heeft meteorietinslagen en klimaatveranderingen getrotseerd en dat wat de dinosauriërs ooit uitroeide, leek deze boom alleen maar sterker te maken. De boom staat dan ook symbool voor levenskracht.
 

Een unieke boom die mede dankzij zijn eigenheid al zo ontzettend lang (over)leeft. Ik koppel dit aan de levenskracht die je kunt ervaren als je jezelf leert kennen en groeit in zelfvertrouwen.
 

Ik heb dan ook heel bewust gekozen voor dit symbool als logo.

Fabienne-50.jpg
bottom of page